Da iPadene kom til Brunlanes…

l-img_2979

Sikt 3 – prosjektet ruller videre i Larvik. Det er ikke før neste skoleår vi skal være i drift, men vi kan ikke la utstyret ligge ubrukt på lager når alt virker som det skal.

Denne uken startet man som en av de første opp på Berg skole. D-pedagogene på skolen heter Jan Kristian Andersen og Elly-Anne Waale og de jobber på 6. trinn nå. Neste skoleår blir iPaden det viktigste verktøyet på skolen, og de kan tjuvstarte allerede nå.

Lærer Jan Kristian Andresen forteller at stemningen var god når iPadene kom. – Vi har forberedt elevene på dette noen dager nå. Før elevene fikk iPader, hadde vi foreldremøte og alle måtte skrive under på en avtale. Jeg har aldri fått lapper tilbake like fort som dette før. Mange stod klar når jeg kom på jobben!

l-img_2980

På sikt skal alle elevene i Larvikskolen ha iPad. Elly-Anne Waale forteller at alle skolene starter med å innføre Google for Education. Dette fungerer på alle digitale enheter hjemme og på skolen. De fleste skolene har også iPad på minst et trinn. Dette skjer som sagt fra neste år, men dersom rammene er på plass, starter noen nå.

l-img_2981

Både lærere og elever er enig i at dette blir spennende. iPaden skal ikke brukes til alt, men med den blir det lettere å gi elevene grunnleggende digitale ferdigheter.

Elevene på Berg kan nå jobbe på skolene med moderne verktøy og er klar for å være en del av det digitale hamskiftet i Larvikskolen. Det blir spennende å se fortsettelsen.