Gamilab

Gamilab er en webtjeneste. Der kan du lage, dele og spille egne læringsspill. Spill-elementer er tilgjengelige og det  gjør læringen engasjerende og motiverende.

Læreren kan lage spill til sine elever og elevene kan lage egne spill. Det er litt terskel for å lage et eget spill, kanskje det er smart å kikke gjennom hvilke spill som er der først. Dersom du finner egnede spill kan du publisere dem til elevene via kode eller Classroom. Du kan også kikke på spillene for å få inspirasjon.

Når man lager spill, er det enkelt å dele spillet via kode eller via Google Classroom. Det er enkelt for flere lærere å samarbeide om et spill og det er enkelt for lærere ved å engasjere elever til å lage spørsmål.

En metode kan altså være at lærere langer et spill i slutten av en periode, så kan en oppgave om å lage spørsmål bil distribuert til alle elevene. Læreren kan da kikke gjennom spørsmål, velge de beste og så la alle elevene svare på dem i etterkant. Effektivt og relevant for elevene.

Hvordan logge på og komme i gang?

For å bruke Gamilab går man til websiden www.gamilab.com. Man velger norsk språk og klikker på Logg inn.

På neste bilde bruker man Feide for å logge inn. Første gang må du godkjenne at Feide snakker med Gamilab.

Hva gjør du når du er logget på?

Når du er logget inn har du noen valg i toppmenyen. Ordene er ganske selvinstruerende.

Spill lar deg spille ved å oppgi en kode som er delt med deg. Finn lar deg se tilgjengelige spill. Her kan du også søke. Lag lar deg lage spill. Under knappen Mine spill finner du nettopp det.

Hvordan lager man et eget spill?

Det blir ekstra morsomt når læreren har laget et eget spill til elevene. For å komme i gang velger du Lag i menyen. Du kommer til en egen side. Til venstre på denne siden er det en oversikt som viser trinnen/ framgangsmåten for å lage spill:

 

Du kan lage spill, du kan velge hvordan det publiseres eller du kan se resultatene.

Det er ved de to punktene som er skravert røde man lager selve spillet. Det er litt terskel for å produsere spill, og her kommer en video der firmaet som har laget websiden forklarer raskt hvordan man lager et spill:

Særlig under innhold er det en del valg og mulig å gå seg litt vill.  Enkelt forklart lager du spørsmål under Innhold, og så legger du ut spørsmålene under Spillbrett. Det er også der du lager progresjonen. Hva skjer først, hva skjer som neste oppgaven og så videre.

Gamilab er i konstant utvikling. Snart kommer «Jeopardy-modus» og snart blir det enda enklere for lærere å dele ressurser. Man kan nå dele prøver, men snart kan man også dele enkelte spørsmål.

Dere vil få enkelt support ved å kontakte Jørn Andersen. Gamilab har også tilbudt oss workshop/ webinar, men vi ser an bruk og behov før vi kaster oss på dette.

Lykke til!