En måned med fokus på realfag er over

Mai har vært  en måned med fokus på realfag i skoler og barnehager i Larvik. Av våre 5500 elever har 3700 vært aktive og løst oppgaver i Mattemaraton. Og disse elevene har løst 1,4 millioner oppgaver.  Dette er imponerende tall.

Barnehagene har vært utfordret på å ha kodeaktivteter for elevene. Flere barnehager har hatt aktiviteter og barn ned i 2 år har hatt koding. I barnehagene trenger man heller ikke pc eller nettbrett til koding. Man kommer langt med ark, bildekk og oppskrifter!

Vi har lovet oppmerksomhet til de som er mest ivrige:

De 3 elevene som har regnet soleklart flest oppgaver, kommer alle fra Sky og får 2 kinobilletter hver i premie:

 1. Daniel, 3. tr
 2. Sofie, 6. tr
 3. Fertuna, 6. tr

Elever fra Lardal, Sky og Fagerli er på de neste plassene.

Klassen som har løst flest oppgaver pr elev, kommer også fra Sky. Det er 3a. Topp 10-lista ser sånn ut:

 1. Sky 3a
 2. Sky 6c
 3. Sky 5a
 4. Fagerli 6b
 5. Fagerli 3b
 6. Fagerli 6c
 7. Valby 5a
 8. Fagerli 7d
 9. Mesterfjellet 2021
 10. Fagerli 5c

Andre skoler med klasser høyt oppe er Hedrum b, Tjodalyng og Østre Halsen.  3a på Sky får en «pizzakveld» i premie.

Når det gjelder barnehager, så er det Bisjord FUS som er trukket ut. Det er også den barnehagen som har vært soleklart mest aktiv i dokumentasjon i perioden. Det er flere gode eksempler fra dem på Facebook-siden vår. Elever på denne barnehagen får en fruktkurv i premie.

Tusen takk til lærere og barnehagepedagoger som har prioritert og lagt til rette så elevene kan delta på dette. For å bli ekspert trenger man 10000 timer med trening. Dette er et lite bidrag.

Les ellers mer om satsingen og se flere eksempler på Larvik realfagskommune på Facebook eller les Larvik kommunes blogg om bruk av teknologi i skolen.