Fullt fokus på økt læring med digitale verktøy

Jonas Thorsen (Atea) og Jørn Andersen (Larvik kommune)
Jonas Thorsen (Atea) og Jørn Andersen (Larvik kommune)

Larvik kommune står foran en ny fase i sitt prosjekt «Økt læring med digitale verktøy». Det siste halve året har d-pedagogene fått grundig opplæring i 40 timer, lærerne på alle skoler har hatt kurs på 8 timer og elevene har begynt å bruke de nye verktøyene i Google for Education.

Neste fase er å gjøre lærerne trygge på iPad og klasseledelse i teknologirike omgivelser. For å få til dette har vi bedt om hjelp og Atea er valgt som leverandør. På bildet er Atea representert med Jonas Thorsen, men det er Andrew Rhodes som er pedagogisk ansvarlig og Lena Andersen som er prosjektleder for dette.

Kort forklart kommer neste skoleår til å starte med fullt fokus på IKT. Planleggingsdagen 9. august for alle lærere har tittelen «Læring først» og kommer til å dreie seg om hvordan vi kan øke læringsutbyttet i skolen, også med digitale verktøy. Johan From, Lars Asle Einarsen, Torgeir Waterhouse og Andrew Rhodes ska gi lærerne påfyll.

De første ukene skal ellers alle skoleledere gjennom omfattende arbeid for å implementer vår strategiske plan for IKT i skolen og ca 55 lærere skal gjennom 5 dager med praktisk opplæring metodisk og pedagogisk bruk av iPad.

På alle skoler skal etter planen elever i gang med iPad og målet er som de fleste vet nå at alle elevene skal få iPad i perioden 2016 til 2019. Når vi starter neste skoleår skal 500 lærere og 1600 elever ha iPad, og Mesterfjellet er vårt fyrtårn. Der har vi allerede iPad til alle elever.