Googles opplæring endelig på norsk!

gce

For oss som bruker G Suite for Education og alle andre som er opptatt av å bruke IKT fornuftig i skolen, har nett-kursene til Google vært veldig gode. I Larvik har vi brukt disse kursene på d-pedagogene, og vi har nå ca 30 sertifiserte lærere. 3 stk har til og med klart nivå 2! Vi tror Larvik kommune er stedet i Norge med tettest andel deltakere.

Dette er kurs som delvis dreier seg om bruk av Googles tjenester, men vel så mye er fokuset å bruke IKT fornuftig i skolen. Temaene illustrerer dette godt:

  • Engasjere deg i faglig vekst og lederskap
  • Øk effektiviteten og spar tid
  • Tilrettelegg for og gi inspirasjon til læring og kreativitet

Kurset er spekket med små oppgaver, tester, utsjekker, videoer, lydfiler. Det er estimert til ca 18 timer. Når man er ferdig kan man ta en eksamen og kalle seg Google sertifisert lærer nivå en eller to. Eksamen koster ca 100 kr og man kan bruke tittelen i to år. Eksamen gjennomføres på pc og man må ha videokamera på så man beviser at man gjennomfører hele testen. Man kan også ta andre kurs i dette systemet.

Oversikten over krus finnes på https://edutrainingcenter.withgoogle.com/. Siden kommer opp på engelsk, men neders til høyre kan man velge andre språk, og der er norsk bokmål et alternativ.

Disse kursene kan som sagt varmt anbefales. Mens de kun var på engelsk satt kanskje språket en terskel, men når det nå er oversatt er dette noe som burde passe for alle lærere!