Helsesista in da house

Faksimile: Helsesista, Facebook

For å kunne bruke IKT på skolen, er det viktig å forstå hvordan teknologi virker og ikke minst hvordan IKT virker for elevene. IKT for barn og unge er noe helt annet enn IKT for fossiler på 30, 40 og 50 år.

Et godt eksempel på dette som lærere, foreldre og elever bør kjenne til, er Helsesista. Tale Maria Krohn har tatt permisjon fra jobben som helsesøster og er nå hele Norges Helsesista på nettet og særlig på Snapchat.

Dette er en svært uvanlig kanal, men ved å velge et medium som svært mange unge bruker, får man også oppmerksomhet og når dermed mange.

Helsesista er ekstremt produktiv, beveger seg ut av sin egen komfortsone med å produsere lyd og film på de merkeligste steder men tar opp temaer som engasjerer og får masse respons.

Mange familier bruker noen av de daglige snappene som tema for samtalen rundt kveldsmaten. Det anbefales at alle foreldre i Larvik (og resten av Norge) tar en kikk på hva dette egentlig er.

Om du ikke helt får taket, så husk at forklaringen trolig er at du er gammel. Kikk da litt til, du har et godt utgangspunkt for dialog med poden.

Lenker videre:

Og husk at det er på Snapchat det viktigste skjer.

Søk og legg til!