Historie 1: Kodekurs for pensjonister på Mesterfjellet

20 vIKTige historier fra Larvikskolen er et forsøk på å dele noe av det spennende som finnes i skolen når det gjelder IKT. Alle skolene skal bidra med hver sin lille historie til inspirasjon for alle skoler i Larvik og verden ellers.

Historie 1

Mesterfjellet har de siste årene vært i en særstilling med iPad og utstyr til flere elever enn de andre skolen i Larvik. det er vel naturlig å tenke at de er litt mer digitale. Digital skole gir digitale elever, lærere … og pensjonister.

Som mange andre skoler samler man pensjonistene før jul til hyggelig lag. Det gjør også Mesterfjellet, og for 3 gang på rad kjører de iPad-kurs når pensjonistene kommer.

l-img_3979

Joachim Gjertsen var vert, og denne gangen var det den digitale utviklingen i Larvikskolen og samfunnet ellers som var tema.

l-fullsizeoutput_9

De tidligere lærerne fikk også opplæring i bruk av relevante tjenester som Digipost. Siden kodetimen er rett rundt hjørnet og Mesterfjellet allerede har meldt på alle elevene, ble det her tjuvstartet med Kodetimene for pensjonister.

l-img_3976

Elevene i valgfaget Teknologi i praksis kom på besøk og satt sammen med de besøkende og kodet på iPadene. Både store og små hadde en fin stund. Dette er en flott aktivitet på en skole. Her får man både mellommenneskelige og faglige aspekter. Elever lærer masse av å lære bort og det kan jo også hende at pensjonistene lærte noe nytt. Med så mange kompetente elever i skolen framover, burde det vel egentllig være enkelt å overføre dette videre. Med 5000 lærere som jobber nesten gratis kommer vi langt.

Se ellers videoen under, det er tydelig at dette har fungert som det skal!