Historie 10: iPad som kladdebok under forsøk

20 vIKTige historier fra Larvikskolen er et forsøk på å spre noe av det spennende som skjer i skolen når det gjelder IKT. Alle skolene skal bidra med hver sin lille historie til inspirasjon for alle skoler i Larvik og verden ellers.

Historie 10: iPad som kladdebok under forsøk.

7. klasse på Stavern bruker iPad og idag skal vi se hvordan de dokumenterer forsøkene i naturfag. Balanse tema og de skal utføre et forsøk. Elevene skal snurre på en kontorstol. Det skal de gjøre to ganger. Den ene gangen skal de sitte vanliggende. Den andre gangen skal de passe på at øret er presset mot skulderen.

Læreren hadde laget en mal, den delte han enkelt ut ved å bruke AirDrop. Malen var enkel, 5 sider med overskrift, men laget samtidig en struktur som gjorde det enklere for elevene å organisere stoffet sitt.

Book Creator har også en annen fordel. Det er lett å legge inn lyd, film og bilder. I dette tilfellet er bilder og film smarte ting å bruke.

Her er malen til læreren (i PDF).

Rapportene fra timen skal leveres læreren i slutten av timen, også via AirDrop. Elevene navngir seg selv som forfattere før de sender fila, da er det lett for læreren å skille dem fra hverandre.

Her er to eksempler fra en elev 1 og elev 2.

IPad er et flott verktøy når man skal dokumentere hva man har gjort. Forsøk har fra tidenes morgen inneholdt figurer, men det er ikke tvil om at denne dokumentasjonen blir vel så elegant og presis med foto og video. Ved å samle dette som en bok i Book Creator, kan elevene velge om læreren skal få en PDF-kopi eller om det skal presenteres som en film,