Historie 7: VIS på iPad

20 vIKTige historier fra Larvikskolen er et forsøk på å spre noe av det spennende som skjer i skolen når det gjelder IKT. Alle skolene skal bidra med hver sin lille historie til inspirasjon for alle skoler i Larvik og verden ellers.

Historie 7: VIS på iPad

VIS står for Vennskap, inkludering og sosial kompetanse og er et satsingsområde i Larvik kommune.

På Jordet skole vet de godt hva VIS står for. På skolen er det 1. klasse som har iPad nå og læreren heter Anders Grimstad.

I dag var oppgaven å jobbe med hvordan man kunne bli med i leken i friminuttet og verktøyet de brukte til det av Puppet Pals 2. Dette var et verktøy de hadde brukt en gang får, men de fikk allikevel en svært grundig innføring av lærer Anders.

Elevene skulle lage en scene i klasserommet, så skulle de bruke minst et ansikt og med det lage et rollespill/ dukkespill der de viste fram smarte strategier for å spørre om å være med i leken. Hvordan man skulle spørre, når det passet å spørre og liknende, var jobbet med før.

Etter samlingen med instruksjon var elevene raskt i gang. Dette var et oppgave de syntes var artig. Alle elevene hadde strøm på iPadene.

 

Elevene jobbet lenge og godt. Her er en film som ble laget.

 

Dette er et opplegg som andre lærere enkelt kan kopiere. Teamet er i alle fall aktuelt i Larvik kommune, og dette er en annerledes tilnærming.

Elevene har sin egen KRLE-bok i Book Creator. Denne filmen kopierer de over til denne boka når de er ferdig så de får samlet alt på et sted. Det blir en super bok som de kna vise foreldrene når de kommer hjem.

Her er side til Larvik kommune som omhandler VIS.