Hvordan bruke Pokémon Go i undervisningen

Photo: https://www.flickr.com/photos/edowoo/27541296473
Photo: https://www.flickr.com/photos/edowoo/27541296473

I starten av sommeren hadde ingen hørt om Pokémon Go, men i løpet av de siste to ukene har det blitt verdens mest nedlastetede og sikkert brukte app. Barn i alle aldre leker seg nå med teknologi og på såkalte Pokéstops er det relativt store ansamlinger av mennesker. Bildene under er fra Fredriksvern Verft i Stavern der man finner monstre og baller i større mengder enn mange andre plasser.

Photo: Cathrine Carlsen Hill-Jensen
Photo: Cathrine Carlsen Hill-Jensen
Photo: Richard Jacobsen
Photo: Richard Jacobsen

Det som er interessant er jo om dette kan brukes i undervisningen. Når ungdommene kommer tilbake på skolen i august kan dere regne med at alle har dette på sin mobil og at de er på et eller annet level. Hypen holder seg garantert noen uker til.

Nettstedet ISTE.org har laget en artikkel om hvordan dette kan utnyttes på skolen. Her er 14 tips, mange av dem svært gode.

Jeg ønsker å trekke fram et punkt som kan hjelpe til meg et forsømt område i norsk skole. I flere år har kravet om at ungene skal lage sammensatte/ multimodale tekster. Med en mobiltelefon er det her mulig å ta ta bilder/ film/ spille inn lyd og lage en spennende historie om hvordan man sloss mot monstre eller bruke de samme mediene til å lage en faktatekst om Pokémon Go eller en veiledning via Explain everything.

Eller hva med rett og slett la neste «field trip» dra til et Pokéstop. Engasjement og motivasjon kommer til å være på topp og det er lett å flette inn matematikk (hvor mange monstre fanget vi totalt, i gjennomsnitt, hvilke farger har monstrene) og kunst/ håndverk (minst et bilde av en Pokémon som angriper, vi bildebehandler på tur og overfører til ark når vi kommer hjem).

Her må lærerne se mulighetene. Last ned og prøv selv!

Kommenter gjerne med andre ideer.

Her er den originale artikkelen fra ISTe.org:
https://www.iste.org/explore/articleDetail?articleid=788&category=Toolbox&article=14+ways+to+bring+Pokemon+Go+to+school