Klare for å bli trygge, digitale foreldre?

Larvik kommune har inngått et samarbeid med Trygge, digitale foreldre. Foreldre i Larvikskolen som har barn på 3., 6. og 8. trinn får gratis tilgang til et nettkurs som skal hjelpe dem å bli kjent med den digitale hverdagen til barn og unge.

Trygge digitale foreldre er et nettkurs og det er innhold på web og Facebook. For å markere interesse, fyller dere ut dette skjemaet. Etter en stund blir det generert en brukerkonto og info om pålogging mm sendes til den oppgitte mail-adressen.

Vi som er foreldre har opplevd en verden uten Internett. De unge har ikke det, og i større grad enn vi voksne kanskje skjønner, er det digitale en del av hverdagen. Kurset Trygge digitale foreldre bidrar til å forstå denne nye hverdagen.

Elise Landa Omsland forteller om foreldrekurset under.

 

Dersom du ønsker tilgang til foreldrekurset, men ikke har barn på trinnen som får kurset gratis, se på denne siden.

Larvik kommune har iPad til alle elever fra skolestart august 2017. Vi tror at bruk av teknologi i skolen vil føre til økt læring for elevene. For å få best mulig effekt av teknologi-bruk, er det viktig at foreldrene også har størst mulig kunnskap om barn og unges bruk av teknologi.

Vi håper flest mulig benytter seg av dette tilbudet. Kurset tar et par timer om man kjører det intensivt gjennom. Det er lett å dele opp og dersom man reflekterer over innholdet, tar det litt lenger tid. Det er også mange lenker og muligheter til å engasjere seg videre inne i kurset.

Ønsker du å lære enda mer? Her er lenke til Telenors foreldreskole som også har mye bra innhold.

Lenke til påmelding Trygge digitale foreldre.