Mens vi venter på iPad…

Det skjer mye spennende i skolene i Larvik på IKT-fronten om dagen. Det er mange utålmodige lærere som  venter på GAFE og iPads. Strategien rundt hva man gjør i mellomtiden, er sikkert mange.

Jordet skole har valgt å satse på Chromebooks mens de venter. Egentlig er dette noe IT-avdelingen ville teste ut før kommunen bestemte å satse på iPads, men skolen har også investert egene midler og har nå Chromebooks til alle elevene på et trinn elever. Første halvår man testet dette fikk 6. klasse sjansen, dette skoleåret startet 4. klasse opp. Det er meningen at de skal ha maskinene minst et halvår.

IMG_6811

Hva er en Chromebook?

Det er enkelt forklart en liten pc. Den kjører kun applikasjoner som virker på web. Den har ingen vifte, er som regel på 11 tommer og har touch-skjerm. Det tar sekunder å starte den, sekunder å oppdatere den og minimalt med vedlikehold. Den koplet seg opp til skolens trådløse nett og virker bare. Elevene bruker Google Apps For Education til å lagre filer, samhandle, sende mail og logge på diverse tjenester på nettet.

Her er en liten video som forklarer hva dette er:

Anders Grimstad er lærer på 4. trinn på Jordet. Han kan ikke få fullrost produktet.
«Med en Chromebook kaster vi ikke bort tiden. Eleven åpner lokket på maskinen og etter sekunder er alle i gang. Nå er vi heldige at alle elevene i de to klassene har en personlig Chromebook. Vi prøver å endre undervisningen fra tidligere år. Teknologien gir oss muligheter vi ikke hadde før. Nå i starten har elevene jobbet en del med matematikk. Jeg kan enkelt gi dem oppgaver på elevens nivå, og dette er super-motiverende for elevene.»

IMG_6812

Anders, Kristin og Miriam på Jordet skole har lovet å komme med oppdateringer og tips i tiden som kommer. Dette produktet har nesten ikke nedetid, har batteri i 10 timer, koster under 2500 kr og er verdt å følge med på.