Historie 5: Nettbrett på tur, aldri sur!

20 vIKTige historier fra Larvikskolen er et forsøk på å spre noe av det spennende som skjer i skolen når det gjelder IKT. Alle skolene skal bidra med hver sin lille historie til inspirasjon for alle skoler i Larvik og verden ellers.

Historie 5

 

På Langestrand skoler er det kun 2. trinn som har nettbrett. Lærerne heter Inger Thoresen. Inger prøver å være ute hver uke og da er det naturlig at også nettbrettet er med på turen.

Denne gangen gikk gjengen de 30 minuttene det tok for å komme til stranda i nærheten. Når de kom fram og hadde installert seg, startet timen. Lærer Inger hadde laget ferdig en bok i Book Creator. På forhånd hadde de delt boka på skolen, så alle hadde den.

Inger har en regel som sier at dersom det er mindre enn 40% strøm på nettbrettet når man drar ut, kan blir den igjen på skolen. Denne gangen hadde alle 14 med seg nettbrettet.

Dagens oppgave bestod i å fylle ut og fullføre boka de hadde fått. Det stod for eksempel furu på en side, så skulle elevene finne en furu, ta bilde av den og få bildet inn på rett sted i boka. På de første sidene i boka hadde elevene hjelpemidler de kunne se etter. Det var også grundig instruksjon i boka. Elevene hadde også løst liknende oppgaver før.

Her er boka som læreren hadde laget i e-pub. 

Før de startet fikk de også instruksjoner felles.

Elevene var ivrige og viste hva de skulle gjøre ganske raskt. At det var såpass mye støtte i boka som var levert ut, gjorde at ungene jobbet selvstendig og også kunne spørre hverandre om de satt fast.

 

 

Når noen har hugget ned treslagene man trenger i oppgaven, må man improvisere.

Et nettbrett tåler en del og vi skal være forsiktige med dem. Når det er regn har de ikke med  brettene på tur. Denne dagen var det ganske kaldt, men det hindret ikke at de ble brukt.

Her er et ferdig eksempel fra en elev: Vinter i Larvik

Etter at oppgavene var løst, var det like deilig som før med varm saft og pølser på bål.

Takk til 2. klasse på Langestrand for en koselig tur. Uteskole og nettbrett er ikke vanskelig å kombinere. Eldre elever kan dokumentere hva de finner og ser på tur og bruke det til arbeid på skolen i etterkant også.