Paper by 53 i undervisningen

skjermbilde-2016-09-13-kl-11-06-59

13. sept var 100 år siden Roald Dahl ble født og det er det mange elever som jobber med disse dager. På Berg jobber 7. trinn med dette temaet og dagens oppgave var å lage et portrett av den kjente forfatteren.

Lærer Jan Kristian Andersen forteller at de har brukt appen Paper by 53. Dette er en tegne-app, men den har noen fordeler som skiller den fra andre, tilsvarende apper. «Det flotte her er at man kan legge et bakgrunnsbilde opp før man starter tegnejobben. Det betyr at man kan lage støttelinjer og skisse i oppstarten!» Det som er flott med det er jo at alle får en god start og det er lettere å lage noe som likner på Roald Dahl. Det kommer tydelig fram av eksemplene som illustrerer dette.

At bildene er såpass forskjellige betyr at man har hatt forskjellige bilder i starten, at noen tegner på frihånd, at man har valgt forskjellig fokus/ størrelse og at noen mestrer dette litt bedre enn andre.

Det er også artig å se hvordan klassen på Berg har delt bildene. De har brukt Padlet. Anonymt har alle lastet bildet sitt opp på veggen som læreren har laget til dem. Dette blir en for «klasseportfolie».

Eksempelet fra Berg inneholder minst 2 meget gode eksempler som andre kan kopiere eller lage versjoner av.

Her er lenke til padlet-en til klassen om Roald Dahl.