Pod om ped?

Podcast er i vinden og podcast er mye mer enn Radioresepsjonen. De som har satt seg inn i dette, har sett at det er et bredt utvalg av sendinger, særlig dersom man klarer å høre på noe som ikke er norsk.

Dette gjelder også pedagogikk. Den mest kjente er «Cult of pedagog» (https://www.cultofpedagogy.com/pod/) Det kommer ut nye podcaster hver 14. dag og det er varierte temaer. Nå ligger det 104 podcaster ute. Jennifer Gonzales som lager dette har sin bakgrunn fra amerikansk skole, men det er uansett ting som er universelle her. Den siste sendingen handler om strategier for å ta notater, det er jo ganske illustrerende. Podden fokuserer ikke spesielt på teknologi.

Her er en samling podcaster (http://www.edupodcastnetwork.com/) som har pedagogikk og skole som tema.

Hvordan kommer man i gang?

Dette er lett å bruke. Alle enheter fra Apple har innebygd software. Podcaster kan da brukes. Du kan også laste ned egne apper. Til Android må du selv laste ned et egnet program foreløpig. Pocket Cast anbefales. Dette finnes også til Apple og pc og det synker sending mellom enhetene. Android har også lansert sin egen app som heter Google Podcasts. Den fungerer også helt fint, men finnes altså kun til Android.

Når du har installert en app, er det bare å søke opp navnet på det di vil høre på. Du finner en knapp som heter «Abonner/ subscribe». Hver gang det kommer en nu podcast blir den lastet ned og du får en beskjed.

Enkelt og greit! Lykke til!