Styrk din digitale kompetanse!

Smart Læring

Det er mange måter å styrke sin digitale kompetanse på. For mange av oss, er det ok å følge et eget opplegg eller studium. Ikke alle sitter på egenhånd å ser keynotes fra Google på kveldene for moro skyld. Tradisjonelt er det lett å tenke at man blir elev eller student og følger et rigid kurs med fastet oppmøtetider og eksamen.

Men det finnes flere alternativer. Noe midt i mellom. Mooc’en SMART LÆRING er en slik ting. Og dette er en av flere mooc-er som gir god kunnskap og opplæring. Kursene er helt gratis, og dersom man ønsker det kan man også gå opp til tradisjonell eksamen og evt få studiepoeng. Det vil koste som regel koste penger gå opp til eksamen. Ansatte i Larvik kommune har gjennomført dette kurset, og det kan varmt anbefales. Man leser litt, ser litt video gjør noen praktiske oppgaver og quizer litt underveis. Oppgavene er morsomme og konkrete og du lærer ting som gjerne kan overføres til elevene og dermed er det relevant i forhold til din stilling.

Et annet kurs som er verdt å nevne i denne sammenheng er IKT i læring. Dette er i tillegg helt gratis. Du betaler studieavgiften på under 600 kr om du vil gå opp til eksamen, og klarer du det får du 15 stp. Dette kurset er også praktisk og konkret.

Dersom noen i Larvik velger å gjennomføre dette, ta gjerne kontakt med Jørn Andersen eller skriv i kommentarfeltet under. I så fall skal vi prøve å kople de som gjør dette sammen.  Det er vel mest fleksibelt å være hele alene, men samtidig er det god læring i å være flere som jobber med det samme.

Tidsmessig må du holde av noen timer pr uke. Dette avhenger av kursene, men for flere anbefaler man 2-4 timer pr uke i f eks 4 uker. Snakker du varmt om dette med din leder, kan det kanskje det kan hende det kan bli en del av din arbeidsplan om det fortsatt er åpninger der?

Her er et par andre lenker til mooc-er/ gratis nettkurs:

Åpne nettkurs på norske høgskoler og universiteter
Open 2 study (Nettuniversitet i Australia. Masse kurs, presentasjon nesten utelukkende på video. Quizer. Får kursbevis, men ikke studiepoeng. De har et interessant kurs som heter Education in the modern world som kan anbefales)

God mooc-ing! Ta gjerne kontakt om ytterligere info ønskes. Her finnes det tusenvis av muligheter.